Известие

Collapse
No announcement yet.

Дупка във въздуховода

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дупка във въздуховода

Колеги имам дупка във въздуховода който излиза от въздушния филтър. Знаете ли от какво може да се е получила на мен ми изглежда като издялана с нож и проблем ли е да карам така. Бях е залепил предния път като сменях въздушния филтър но пак се е отворила.Да го сменям ли направо ако не става с лепене?
    Attached Files
    sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
    156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

проблем е колега губиш налягане сигурно си усетил 4е от там са избягали кончета!!!

Comment

не съм усетил да губи мощност колата е с ремап и си върви много добре а колко налягане да има в този въздуховод???

Comment

0 !!!
        sigpic
        Alfa 164 2.0 TS ................Fiat Stilo 1.9JTD
        Alfa 156 SW 1.9 JTD ........Fiat Tipo 1.9 TD

Comment

Колега нищо не пречи, карай си спокойно, от тва и половин магаре не можеш да изгубиш. Тва е преди филтъра, кво налягане кви 5 лева...
          156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Ами от която и страна на тази тръба да стои филтъра, няма как да е преди него дупката...

Ако е преди филтъра наистина няма абсолютно никакво значение, но ако е след филтъра е достатъчно като минеш през някоя зверска локва да всмукне 40-50 мл вода пре тази дупка за да стане "интересно"...
            А и мръсотии могат да влизат, което пак не е куул...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
              Ами от която и страна на тази тръба да стои филтъра, няма как да е преди него дупката...
              Филтъра не се слага на нито една от двете страни. Това са въздуховодите преди филтърната кутия.

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                Филтъра не се слага на нито една от двете страни. Това са въздуховодите преди филтърната кутия.
                Ясно - тогава няма абсолютно никакво значение

Comment

Това е между филтъра и турбото ми се струва на мен.

Comment

Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                    Това е между филтъра и турбото ми се струва на мен.
                    съжалявам грешката е моя аз отдавна съм със спортен и съм забравил от коя страна беше

Comment

Е как не е проблем бе колеги?!!!!!
                      Ами ако то там влезнат по-твърди частици...........какво ще се случи с турбото.........
                      Моят имаше същата дупка.
                      Точно там се намира гофрето в което е кабела за перката на радиатора, и от вибрациите се е протрило....

Аз го увих с една по-голяма алуминиева пластина и е залепих.........
                      Мислех да го запълня с лепило от това дето е като пластелин от 2 части........... но ме хвана страх да не се отчупи някое парче от вътрешната страна и да се повреди турбината........
                      Най-добре естествено здрав въздуховод....
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

...
                        Last edited by danniel; d.m.y г., 22:46.

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                          Е как не е проблем бе колеги?!!!!!
                          Ами ако то там влезнат по-твърди частици...........какво ще се случи с турбото.........
                          Моят имаше същата дупка.
                          Точно там се намира гофрето в което е кабела за перката на радиатора, и от вибрациите се е протрило....

Аз го увих с една по-голяма алуминиева пластина и е залепих.........
                          Мислех да го запълня с лепило от това дето е като пластелин от 2 части........... но ме хвана страх да не се отчупи някое парче от вътрешната страна и да се повреди турбината........
                          Най-добре естествено здрав въздуховод....
                          Колега и аз направих така преди 10000 км-залепих дупката с някакво много здраво двукомпонентно лепило но явно не е издържало. Ще търся друго решение. Наистина там минава гофрето за перката сега разбрах как се е появила дупката.

Comment

Това си е пластмасарията на смукателя преди филтъра. С тази дупка даже се получава един вид защита от засмукване на вода
                            Виж си къде ти е опирала, за да протрие така и я залепи, ако ти се занимава.
                            Нищо не може да й стане на турбината.
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                              Това си е пластмасарията на смукателя преди филтъра. С тази дупка даже се получава един вид защита от засмукване на вода
                              Виж си къде ти е опирала, за да протрие така и я залепи, ако ти се занимава.
                              Нищо не може да й стане на турбината.
                              Колега при теб може да е преди филтъра но при мен е след дебитомера мисля че на всички JTD е така.

Comment

Working...
                              X